Translate

2010-05-06

Paragvajus-Argentina-Urugvajus

Taigi taigi taigi. Sestadieni gavome visus dokumentus, draudimus ir kita velniava, kuri su tuo priklauso ir esame vel kelyje (suolis 1500 km).


Encarnacionas. Trinidadas. Jesusas.
Pradziai pagal pradini plana nusigavom iki pasienio su Argentina, kuri beje graziai didziuojasi dangoraiziais matomais is purvinu Paragvajaus gatviu, kitoje upes puseje. Prisiziurejom normaliu motociklu, bet musu mazulis vistiek GERAS, nes kas butu, jei keliauti Pietu Amerikoje ne vietiniu, o kokiu japonisku aparatu :) Viena diena praleidom ziurinedami Trinidado ir Jesuso (neblogs pavadinimas miestui) jezuitu misiju griuvesius - graziai vienok gyveno kazkada ir vietas pasirinkti mokejo, kad matytusi ir patys toli matytu. Ispudingi dydziai, bet deja ne kazkas islike.

Sienos kirtimas. Prie sienos mums pasake: "Jus negalite tureti motociklo neturedami paragvajietisko dokumento", hmm, na va tai tau, bet viskas gerai kas gerai baigiasi. Praleido. Patys, net ikalbineti nereikejo. Tik isistatem kiaules akis, suprask viskas yra gerai kaip yra, visus dokus gi turim... VALIO.

Argentina. (siaurinis gabaliukas)
Ruozas visiskai pralektas, bet grazus. Teko pralekti diena po vandeniu, lyti lijo, bet liutis uzklupo netiketai, vos kirtus siena. Bet daiktai supakuoti, o mes isisuke i savo puikius devynesdesimtuju metu mokslines fantastikos filmuose matomus kosmonautu skafandrus, tik mes juodieji... Erdvelaivis (suprask motociklas) po vandeniu veikia, o ir mums neblogai sausa ir kvepuot yra kuo. Oro grynumasir gaiva puiki. Skirtumas nuo Paragvajaus didziulis: pirmiausia nuostabus lygus keliai - atgaiva vairuoti, mates plantacijos (maniau medis, o yra gyvatvore), apelsinmedziu sodai ir visa gamta labai jau i lietuviska panasi, dziungles baigesi. Viena nakvyne Paso de los Libres (nieko idomaus), antra Colon - pastebejimas: zmones vel turi stiliaus ir skonio jausma, grazu ir siaip balti zmones grazu, matyt jau pasiilgom (gaila tik akys ne melynos). Colon nakvojom patvinusiame kempinge ant pat upes krantu, o i miesta mus lydejo kempingo savininko suo. Laime aplanke ir Agnyte, obuoliai nuostabiai skanus. Pats miestelis turistinis, bet mielas, matyt kad ne sezonas, primena mazus prancuzijos miestelius.

Sienos kirtimas 2. Jokiu problemu. Ka jie zino ko mes negalim Paragvajuj.

Urugvajus.
Ruduo. Grazus auksinis su geltonuojanciom pievom ir lapais. Info centre prie sienos rekomendavo nuostabiai grazu kelia per kaimelius. Pavyko puikus prasivaziavimas tarp didziuliu medziu ir graziai dirbamu lauku ir mazu jaukiu kaimeliu, namukais be duru.

Colonia del Sacramento.
Senas Portugalu kontrabandininku miestas prekems i Buenos Airesus smuglinti. Seniausias miestas Urugvajuje. Jaukus mazas gynybinem sienom ir karinio isplanavimo senamiestis, siauros akmenimis gristos gatveles ir kolonijiniu laiku pastatai bei ju likuciai. Vandenynas. Pasiseke, nes vaziujant gatveje mus nusitvere bobute, pradzioj pamanem, kad trenkta gal, bet gi ne. Taigi gyvename prabangiame 2 kambariu name su virtuve ir vonia beigi vidiniu kiemuku bei 2 televizoriais, uz pasakiskai nuostabiai maza kaina :) nesezonas.

Gera, cia Urugvajuj. Supratom kas per beda Paragvajuj. Visko jie turi ir gyvena ne blogiau, skurdziau taip, bet ne blogiau. Beda kita ten, jie tiesiog siauro suvokimo, truksta jiems elementaraus isilavinimo ir tiek. Tiesa dar skonis neisvystytas, bet cia matyt viskas kartu ateina. Musu Paragvajieciai draugai Ypac universitetu studentai tai zaciot, normalus, o va kaimuose tai prisiklausem apie Europieciu gyvenima po zeme :)

Siandien tiek. Nuotraukos ne visos, nes inetas labai letas, kitas idesim Montevideo. Buckiai visiems. Einam kept obuoliu ir mandarinu pyrago.