Translate

2010-10-01

Kolunbija: Popayan, San Augustin, Bogota, Zipaquira

Pasedejom savaitike Quite ir Opa - suoliais i Kolumbija.

Popayan

Pirmasis musu Kolumbijos miestas. Taip kaip ir Ekvadoro bei Peru pirmieji - baltas grazus tvarkingas. Kaip is atvirutes. O aplink kalnai. Ismaisem visa senamiesti, uzsiropstem i apzvalgini kalniuka, pasiorientavom kainose ir piniguose ir pirmyn toliau.

San Augustin

Vaziuojant i San Augustina matem meska (juoda, baltais apakiaias ir apausiaias) ir kareiviu (kamufliaziniu su automatais), o sustojus papietauti neleido eiti i miskeli pasisioti, nes esa buna minu. va
Taigi San Augustinas. Vienas is triju svarbiu Kolumbijos archeologiniu vietu. Muisca kulturos laidojimo baubuku palikimas. Pats miestukas jaukus ir mazas, turistinis (nors turistu tiesa pasakius kaip ir nera) ir siltas. Pirmadiena aplankeme Archeologini muzieju ir apziurejom is visur sutemptus belenkokius baubukus kurie matyt saugojo mirusius (zr. foto). Antra diena ramiai pasivaiksciodami apejome visas aplinkines kalvas bei kaimelius tuo paciu lankydami kitas archeologines vietas, medituodami gilius upiu slenius ir rinkdami besimetancias pakeliui darzo ir sodo gerybes (gervuoges, guajabas, lulo, pomidorus, avokadus , cukranendres , paprikas ir pan). O trecia diena pajamem tura ir visa diena dzipu malem graziausius krioklius (tarp ju ir trecia pagal auksti Pietu Amerikoje) ir tolimesnius archeologinius stebuklus (baubukus, palaidojimus, katakombas ir pan), bei jaukius mazulius kaimukus ir miestelius (o kadangi savaitgalis tai ar muge ar turgus - zodziu svente.) Kartu ture buvoi labai miela austru mokytoju pora, smagiai pasibuvom. O paciam San Augustine kas vakara vyko gyvo garso folko koncertai ir i ora skriejo pigus saliutai. Tusa tusa. Pasakiskai praleistas laikas. Zingeidu, silta ir grazu.

Bogota

Naktiniu autobusu atidumem per puse salies iki sostines. (deja del indenu streiko ar pan. teko praleisti Tieradentro miesteli su pozeminemis samanu karo sleptuvemis gausiai puostomis ornamentais). Miestas, Bogota, baisingai didelis ir pilnas zmoniu. Kaip betkuris kitas didmiestis, nieko ypatinga. Tiesa turi gabaliuka senamiescio kuri irmalem. Bet visumoje vaizdu nera. Laimei kulturine scena bujoja. Kasdien nemokami koncertai, spektakliai, paskaitos ... pasikulturinom. Aplankem, bene svarbiausia Pietu Amerikos Aukso muzieju - grozio begalybe, tik isdestymas be sistemos. Mockus nelaimejo prezidento rinkimu (plakatai dar kabo). lyja ir salta. dumsim is cia greit.

Zipaquira

Geras pavyzdys kaip dar veikiancia drusku kasykla paversti lankytina vieta. Pajame chebryte ir iskale buvusiose kasyklu tuneliuose katedra su tunelynais ir kryziaus keliaias. Zmones eina ir stebisi. Siaip labai kazko ispudingo katedroje nera (bet darbai dar vyksta). O pozemiai ispudingi ir didziuliai, apsvietimas haliucinogeninis, gidas zinovas technologiju. Pats miestelis kaip is filmo apie Kolumbija. Mazas baltas, su tradicine grysta aikste su palmem ir zinoma akmenine baznycia. Is visu vitrinu kavos kvapas, o ore muzika.

Pirmas ispudis apie Kolumbija kolkas nesusiformaves :) labai jau tiketasi kazko tokio, o tas kazkas dar nepasirode. Siaip normali issivysciusi (ir nepigi) salis. Panasu kad turi visko ir tuo pat metu kazko truksta. Vis dar yra regionu kur siaucia Guerijos, bet panasu kad tai irgi gan ispustas reikalas. Tikimes, kad Karibai atskleis tikraji salies zavesi.
.

Nuotraukos nuo cia...
.
.