Translate

2013-04-30

Jau Greitai!

Sveiki sveiki,

kur buvę kur nebuvę Bashmukai vėl grįžta į eterį :)  

Po 2010 žygių klaikiai susirgome kelionių liga. Tad, jau greitai vėl į nuotykį.

Nuspręsti kur buvo paprasčiausia dalis. Dar būdami Pietų Amerikoje sumąstėm, kad būtų nuostabu važiuoti savo automobiliu. Iš Lietuvos tik Afrika arba Azija. Šiam kartui pasirinkome rytus. Metus parsidavem anglams ir taupėm taupėm taupėm.. Vasarą žiauriai gerai, linksmai ir turiningai praleidom Lietuvoj. Prasidėjus rudeniui, prasidėjo darbai. Klaikiai daug laiko, nervų ir energijos suėde vizų darymasis. Pradinės idėjos važiuoti kemperiu teko atsisakyti, mat Birmoje neleidžiama vairuoti nuosavo transporto, o grižti taip pat neįmanoma, nes Irano, Pakistano ir Indijos vizas reikia darytis iš Lietuvos. Taigi pasirinktas transportas - Motociklas, mat motociklą galima, kaip bagažą, lėktuvu skraidintis. Taigi galit įsivaizduoti kiek jėgų atėmė visas techninis pasiruošimas, čia daugiausia Daumanto galvos skausmas. Bet po visu vargų ir kančių esame pasiruošę tiek kiek įmanoma. Aišku visokie galai dar laukia būti sutvarkyti. Labai tikimės spėti :)

Prieš išvykstant norėtume pasakyt dideliausia AČIŪ visiem padėjusiems, palaikiusiems, patarusiems ir visaip kitaip buvusiems ir esantiems šalia. Pirmiausia aišku šeimoms - mamos, tėčiams, sesėms broliui - be jūsų nebūtų mūsų! Didis dėkui Regai ir Arūnui už stogą, už supratimą, už pabarimą laiku ir vietoj, aišku Arūnui už pagalba su mocu ir šiaip už viską viską viską. Ačiu Mildai ir Johan'ui už įkvėpima ir žinoma už neįkainuojamą pagalbą ruošiantis, beje jie per keturis menesius nuvažiavo motociklu iš Vilniaus iki Kuala Lumpuro, jei kam įdomu daugiau: http://2up2far.blogspot.com/.
Ačiū Vytukui už superines dėžes, Živilei už bilietus, ačiū Mikučiui už rūpesti, ačiū Audriui (Bix baras) už pagalbą įsigyjant kai kuriuos daiktus. Ačiū visiems visiems draugams ir pažįstamėms. Mylim jus!

Taigi ši kartą mūsų transportas Suzuki V-Strom1000. Tiks ir keliams ir bekelei. Apie modifikacijas bus atskiras įrašas. Tikimės negesti ir negriūti :))

Planas, kaip visada, labai nekonkretus. Tikrai žinome, kad stengsimės vengti didmiesčių, ieškosim kuo daugiau gamtos ir kuo mažiau turistų. Bandysime pamatyti kuo daugiau senovės civilizacijų ir religijų palikimo. Bendrauti su vietiniais žmonemis, lankyti kuo atokesnes vietas, pažinti kultūras.
Kadangi laikas, išskyrus vizų trukmes, nespaudžia - neskubėsim. O dėl galinio taško - grįšim kai tik pabos, baigsis visi keliai ar be galo pasiilgsim jūsų. Tikimės po trijų savaičių jau būti kelyje. :)
Skaityki, žiūrėkit ir nepamirškit rašyt! Nieko nėra smagiau, kaip sulaukt žinelės iš namų :)