Translate

2013-05-11

Pradžia (Europa)

2013.05.05 puiki kaip ir betkuri diena tinkama nuotykių pradžiai. Vėlokai  išvažiuojam iš  Viliniaus. Tądien pasiekiam Lazdijus ir apžiūrėję Ramūno avių bandą (ačiū už šiltą priėmimą) išsimiegam taip kietai ir ramiai kaip jau seniai teko, jei ką ir pamiršom, tai jau ieškosim kely.

Lenkija

Pasitinka puikiais keliais, žydinčiais medžiais, žaliuojančiomis pievomis ir žydru dangumi. Tikėtis daugiau nėra ko. Važiavimas džiugina, šilta. Tiesa galvoje dar sumaištis. Jausmio, kad judam kažkur toli - nėra, panašiau keista eilinė diena. Vakaras prie laužo miške, viskas paprasta, sava. Gera. P.S.Naktį riaumoja lūšys.

Slovakija

Akivaizdu, kad važiuojam į vasarą. Žydi ievos ir alyvos, puola uodai.Pravažiuojant Tatrus patekom į stiprią audrą su kruša. Patį baisumą pralaukėm autobuso stotelėje. Nuotaika net pakilo, nes drabužiai vandenį laiko ir yra KARŠTA. Dar džiugina, kad motociklas važiuoja gerai, buvusios bėdos nebevargina. Tiesa ištekėjo amortizatoriaus tepalas, tai supa. Bet pareguliavom spyruoklės kietumą ir jau geriau. Turim kitą amortiką pasiėmę, tikimės Bulgarijoje pasikeist.

Vengrija

Jei Lenkijoj pienės žydėjo geltonai, čia visos baltai pūkuotos. Kadangi autostrados puikios, prašokom per kelias valandas.
Tiems kas nėra važiavęs motociklu noriu paaiškinti, kad kitaip nei automobilyje, jauti visus kvapus. Taigi žydintis rapsų laukas ar alyvų giraites yra neapsakomai saldus malonumas.

Rumunija

Po vengriskų autostradų įšokti į nenusakomo duobėtumo kelius tikras iššūkis. Max greitis 60, vidutinis įtariu 25. Kreivuojam, vingiuojam duobių išvengiam, bet vėl supa, nes kelias dar ir bangoutas kaip jūra. Užtat daržovės, sūris ir naminė duona nuostabūs. Žmonės taip pat puikūs. Viena tetulė jau spėjo pavaišinti kava.
Nakvojam pievoj, baidom laukinius fazanus.
Antra diena Rumunijoje. Taisyklė - kuo arčiau sostinės tuo geresni keliai. Vėl lygūs ir gabaliukai statomų autostradų. Sutikom čia dirbantį lietuvį. Matėm čigonų barnį. Visą dieną vingiavom kalnų keliais tarp fūrų ir sunkiai radom nakvynvietę tai pavargom. Bet dabar jau palapinėje akcijų giraitėje.

Bulgarija

Akivaizdžiai derlinga. Gamta panaši į lietuvišką . Miestuose monumentalizmas. Kadaise statė plačiai ir prabangiai, dabar panašu nepakanka pinigo tai prižiūrėti. Pasiekėme pirmą planuotą tašką. MotoCampingBulgaria netoli Sevilievo. Karštas dušas. Draugiški savininkai ir kiti moto keliautojai. "Makeya motors" (Kozloduy str 2A, Veliko Tarnovo) motoservise radom ypač paslaugius, draugiškus ir profesionalius meistrus. Bendrom pastangomis pasikeitėm amortizatorių, pašalinom kitus mažus trūkumus. Nebesupa. Važiavimo malonumas kart trys.
Beje idomus dalykas apie bulgarus - galvos kratymas reiskia taip, o linksejimas ne, taip kad atsargiai :)

Jau susidėliojo važiavimo dienos rutina. Kylam su saule 8, būtinai verdam kavos, pusryčiaujame, 9:30 pajudam, 13 stojam pietauti, 18 pradedam ieškot nakvynės, vakarienė, poilsis, planavimas, 22 miegot. O šiandien liekame dienai Motokempinge pailsėti.

2400 km kelyje.
Įrašo nuotraukos čia.