Translate

2010-04-23

Paragvajus: Metalistai, Cero Cora, Chako

Pasivaiksciodami Asuncione uztikome reklamini plakata ogi rytoj koncertas (gaila tik kad ne tas kur po menesio Slayer), taigi pasiklausinejom jau pazystamu, kur ir kaip ir nuejom galvu pakratyt. Viskas kaip pas mus... pries 15 metu.

Cero Cora Nacionalinis parkas.
Permaste kur cia dar graziai nulekti Paragvajuje birbtelejom i siaure. Nuostabiai irengtas, su labai paslaugiais reindzeriais, karstu vandeniu, kambariais ir virtuve nemokamas kempingas. Nors didesni ispudi zinoma daro gamta ir gyvuliukai. Apstu gyvaciu, matem tik viena, bet gyvena begale, net tokios kaip 6m Anakondos upeliuose ir 7m kazkokia kita upeje, dar barskuoles, smaugliai ivairiausi ir pan. Be gyvaciu pilna belenkokiu vabzdziu, pauksciu ir ropliu. Papugos miske atrodo keistai. Mateme Armadila (sarvuoti) su labai juokingom ausytem. Beje sitam nac parke vis dar gyvena Jaguarai ir pumos, kuriu matem tik pedas (gal ir gerai). Taip pat naktimis girdisi kaip loja lapes, tokios dydzio kaip imites vilksunis. Gamtos, gryno oro ir poilsio prigraibstem kaip ir vaizdu. Dienos zygelio metu neujom i vaizdaviete ir prisiziurejom senu nudulejusiu raudonu kalnu, paciu ivairiausiu formu (beje butent sie kalnai ikvepe Egziuperi parasyti apie drambli smauglyje).
Sutapo kad tuo pat metu nac parka lanke studentu grupe, tai paselom ir primokem CHEBRA lietuvisku zodziu, smagiai priplepejom, ziuresim gal dar Asuncione patusysim kartu. Taip pat sutikom turistu, tokiu kaip mes, tai pasidalinome patirtimis ir informacija.
 
 

 

Conception. Nieko ir nerasysim :)

Chaco.
Paragvajaus dalis uzimanti didziaja dali ploto, o gyventoju tik 7%. Gyvena indenai lusnynuouse, Menonitai (moonio pasekejai) komunose ir kaubojai savo prabangiose rancose. Vaizdai: pelkes, palmiu miskai ar pievos. Siaip idomus pravaziavimas kai tarp miestu 130 km, o tarpe nieko. Tikrai nieko, visiskai NIEKO. Gerai kad pasiruosem ir kuro i butelius prisipylem, bet jausmas vistiek keistas negyvenamomis vietomis judeti. Uztat oro grynumas ir kvapai zavi. Buvom uzklupti lietaus, bet nesmarkaus ir kitaip nei Lietuvoje, vaziuodamas isdziusti (bent is dalies).

Si karta prikabiname daugiau nuotrauku. (Dalis gale dalis pradzioj albumo ir toliau pildysis pradzia albumo)