Translate

2010-04-07

Paragvajus: Ybycui

Sveikuciai,
Motociklas vaziuoja gerai, neskaitant menku gedimu :) nes naujas ir viskas dar derinama. Be to testuojam ar paveza mus su daiktais ir maisu greifrutu :) Panasu paveza ...
Del varianto toki i Lietuva atsigabenti, tai Vytai cia tau darbelis bus, prasau paziurek galimybiu, kaip galima parplukdyti pigiausiai is Brazilijos arba Venesuelos (ar kitur, svarbu pigu) i Europa. Aciu :) Aparatas toks cia kainuoja 7.750.000 pinigu, matet gi fotke su banknotu kruva, o Litais tai apie 4.000 (yra pigesniu, yra brangesniu). Zinoma produktas negalingas 250 cm3 ir gana daug detaliu plastmasiniu, bet galingesniu nelabai daro. Kolkas darome ¨apkatke¨, tai galios nebandeme.

Ybycui nac. parkas -
drugeliu ir kitu vabaliuku (dalis kandanciu) karalyste. Begale saltiniu susiliejanciu i upelius ir sniokscianciu kriokliais, o kriokliu apie 15 ir visi ispudingi. Drugeliu ivairove ir kiekis nesuskaiciuojamas, ir tokiu dideliu monstru yra. Pasivaiksciojimai dziunglemis irgi pasakiski, jausmas kaip persikelus i ¨Alisa stebuklu salyje¨ - is krumynu tuneliai kaip olos, o medziu didumas kad jautiesi kaip skruzdelyte ir taip sokineji nuo akmenuko ant saknies, ir dar saltineliai is zemes tryksta, neitiketini vaizdai. O dar kai prieini tokio takelio isisakojima tai isvis faina ... hmm kur eit? Zinoma ne viskas taip pasakiska, uodai kanda, skruzdes irgi ir dar bando maista vogti (nors tame yra ir pliusu - nuo pietu stalo nurenka trupinius), dar pergyvenom gelianciu ir deginanciu kirminu uzpuolima, laimei jis truko tik viena diena. Nuo saules lupasi nosis :)
Kadangi vis dar laukiam moco doku, tai per Semana santa (zr. Velykas) nusprendem pailseti nac parko kempinge nuo Asunciono triuksmo, tai spekit - siaip tusciame ir pamirstame kampelyje, jausmas kad mega festivalis. Zmoniu sausakimsai, palapiniu begale, visi tik mesytes kepa, aluti maukia, net drugeliai su pauksciais dingo. Bet mes susiradom jaukia viecike, apsikabinom skarom ir ramiai, pasizoliave, viremes margucius ir valgeme Velykinius pietus (SG tradicija palaikoma - persivalgiau). Marguciai gavosi labai lietuviski, paragvajietiski svogunai gerai dazo.
 
 
 
 

Ta proga, kad jau susirinko melejons zmoniu, tai atvaziavo ir musu draugai amatininkai, keliaujanti chebra is skirtingu PA saliu prekiaujanti papuosaliukais ir pan niekuciais, pailseti ir paprekiauti, tai vakarais turejome puikia kompanija prie lauzo su sokiais ir dainom. O viena nakti su jais nuejom iki gretimo kaimo sokiu, tai issidavem negyvai, tik kad vietiniai nesoko, o mus stebejo.

Kai jau turime ratus ir kempingai tapo lengvai pasiekiami, nulipome nuo sauso maisto dietos ir verdames puikias sriubytes ir kosytes, o skrandukai mums dekoja :) Siaip jau labai traukia i kelia, nes ir su motociklu apsipratome, o cia jau viskas idomaus paziureta ir laikas eina. Tikimes greitai doku ir i kelia, i kelia...

P.S. Degryte - mylime tave uz komentarus, jei galesim atvesim tau jautuka masinytes dydzio.
Buckis visiem. Pasiilgom ir sapnuojam.