Translate

2010-05-12

Urugvajus: Montevideo, Argentina: Buenos Aires

Kelione tesiasi. Montevideo.
Grazus, siltas, didokas, bet uzteko vienos dienos. Nuostabi architektura ir skulpturos, pankai ir kitokie bashmukai gatvese, bet jei noretume ne Pietu Amerikos, o Europos didmiescio, tai nesitrnenktume taip toli. Taigi Hop Hop pirmyn atgal, kairen desinen ir viskas pamatyta. Puikiai pasisedejom uosto gatveleje prie muzikos krautuveles kramtydami obuolius ir mandarinus. Is idomesniu reikaliuku senovinis turgus perdarytas i kabaku ir uzkandiniu raizgalyne.
 

Buenos Aires.
Colonijoj sedom i kelta ir po 3 valandu mes jau Argentinos sirdyje. Dar didesnis ir tiek pat jaukesnis, Agne, panasu, isimylejo sita miesta del jo dvasios , nes jauti visiska laisve ir esi savo vietoj kur beprisestum.
Visas miestas nuo seniai matyt tankiai gyvenamas, tai sugrustas sugrustas ir nieko keisto, jei dangoraizis ant senos baznycios lipa, uztat parku ir zalumos apstu. Lygiai taip ir kur pasuksi vis kitaip, cia pankai pries zveriuku kankinima zoo mitinguoja, o uz kampo mega stilingas Palermo rajomas, bet taip stilingas, kad per galvas verciasi kas kieciau ir galu gale koktu darosi. Susiradom piukiausia viesbutuka su antikvariniaias baldais (nuotraukose saldytuvas) virtuve or kitais patogumais paciame centre. Spejome ir pailseti ir viska pamatyti. Tango. Spalvinga La Boca darbininku rajona, Casa rosada ir Evitos beigi Madonos balkona, Ricoleta kapines ir bohemiska San Telma ir visa kita, priragavom skanaus pigaus vyno, pasikulturinom muziejuos ir visa kita kas yra nuotraukose :P
Prisibegiojom po pauzes - kojytes sopa.