Translate

2010-12-06

Venesuela: Bachia de Cata

Cata

Taigi paziurejom vienaip, paziurejom kitaip ir nusprendem. Nera cia ko trankytis ir ieskoti kazkokio kito issvajoto rojaus. Geriau tas dienas, kur leidziam autobuse praleisti mirkstant jutroj. Ar ne? :) Taigi uzsipirkom maisto ir skanestu ir grizom i jau patikrinta Cata kaimelio papludimi angelisko grozio ilankeleje prie upes ziociu. Tiesa pirmos dienos nedziugino, nes selo liutys su baisingais vejais, bet galiausiai islindo saule ir pragarai vel tapo rojum. 11 dienu. Kelemes austant, saules tekejima sutikinejom besimanksindami, tada i jura paselti bangose ir apsiprausti i upe. Kava su tostaduku ant lauzo pusryciams. Visi dienos darbai tai pagaminti koki menuka ir nueiti nusiskinti kokosa. Beje kokosu suvartojom apie 40, skonis ir kvapas neapibudinami. Tada pasidegini, pasivaikstai, sumastai pietu meniu, issiverdi. Kazka krapstineji, vel sonus pasildai. Pasivaikatai papludiniu ar uzlipi iki apzvalgos aiksteles kalne. Vel isimaudai. Stebi kaip Pelikanai su zuvedrom zvejoja nardydami. Koks garnys baltas ar sakalai balti nudziugina aki. Kasdien atsikasa ir isikasa krabai per visa papludimi, o mangrovese tuno monstriniai melyni. Nulydi saule pasisedejimu prie juros ir kokosiuku vandens gurksnojimu ir arba palapinen su zvake ar lauzelio pakurent. Anksti miegot.

Labai jaukiai iskurem savo gyvenama ploteli: is kaimo siukslynelio radom luzusiu kedziu ir stala, pastatem ant bambuku, ziurim veikia :) (kaip patys juokaujam palaikom ekologiskas idejas) is lijanu, akmenuku, bambuku, kokosiuku ir kitu vietiniu grozybiu prisigaminom visokiausiu dekoraciju, is akmenu sudeliojom lauzaviete ir virtuvele. Zodziu iskurem graziai, jaukiai ir patogiai. Galima gyvent, jei tik miegojimas palapinej taip kaulu nespaustu :)

Apturejom ir nuotykiu: viena diena dedes policininkai mus aplanke, nezinau ko ieskojo, bet iskrate viska iki paskutinio siulo, liepe kuprines iskraustyt, palapine isnarse ir tt. bet nieko nerade isejo.
Kitadien ziurim eina kazkoks keistas diedukas link musu su skrybele ir rankine. Pasisveikinom, susipazinom pasirodo kazkoks venesuelietis meno zmogus, turi vila sitam papludimy. Jam dideli ispudi paliko musu namai ir priejo pabendraut. Tai labai siltai priplepejom. Jis puikiai kalba angliskai, mates pasaulio, sake labai megsta lietuviska teatra, nes Nekrosius ar tai Korsunovas cia rodo savo spektaklius ir ji labai zavi. Mus bananais vaisino ir jei bet ko reiks kreiptis, smagu. O mes savo ruoztu jam davem issirinkti patinkanti darbeli is musu menuku savo vilai, tai nudziugo.
Laime kad po dideliu lietu buvo keliai uzgriuve tai galejom pasidziaugti tustesniu papludimiu, ne savaitgaliais beveik laukiniu.
.
.
Nuotraukos
.
.